10 februari 2011

Första gluggen


På pappans födelsedag, den 2:a februari, lossnade den lösa tanden.
Under sagostunden på dagis plockade Jack glatt ut tanden och han var förstås stolt som en tupp när jag kom för att hämta honom den dan. Med lilla grynet i en ihopknuten soppåse (!) (en sån där genomskinlig, vit, tunn påse som finns på alla offentliga toaletter) gick vi in till fritids och hämtade Nova. Alla skulle titta på lilla tanden i stora påsen och klämma och känna, så jag var lätt orolig att den inte skulle komma med hem till slut. Men väl hemma lyckades jag leta fram den ur prasslet och lägga i ett glas till tandfén.

Tänder är ett stort samtalsämne bland speciellt 5-6-åringar. För att förstå hur viktigt det är kan jag berätta att i Novas förskoleklass har de vigt en plats på väggen, en hel dörr, där de satt upp allas namn och så får de klippa ut en tand i papp och klistra upp varje gång de tappat en tand. Det är ofta samling framför den "listan" och alla vet och har koll på hur många tänder de andra tappat. Några stycken är det fortfarande tomt på och några har sex vita mjölktänder uppe på väggen. Stor spridning.

Jack har nu tand nummer två lös så om det fortsätter i den här takten kommer han att få klippa och klistra mycket den dagen han börjar i förskoleklass. ;)

1 kommentar:

Anne sa...

Hej, hej! Tänk vad det händer saker, äntligen, hoppas ni mår bra, tack för korten. Kram Farmor o Kenth