18 januari 2011

Jacks inskolning...

Henke började denna vecka med inskolningen av Jack på Siggans förskola. Igår var de där endast en timme för att bekanta sig med lokalerna och personalen. Jack fick välja sin hylla (av de som fanns kvar...) själv och han verkade genast hemtam på stället - började direkt leka när de kom dit.

Idag hade de bestämt att Henke kunde vara kvar en tag och sedan prova att lämna Jack eftersom det verkade gå så bra med allt. Efter 3 minuter ungefär sa Jack till Henke: "Pappa, du kan gå nu" och rusade sen iväg och lekte. ;)

En inskolningsplan kan läggas upp många olika sätt beroende på vad barnet har för behov och hur svårt eller lätt barnet har att knyta an till pedagogerna och de andra barnen...osv. Vi hade fått ett förslag på hur Jacks tider på förskolan skulle se ut den här veckan.
Det förslaget kan vi spola. Han är hur cool som helst med det här. Vi har ju pratat om att han ska börja på nytt dagis ganska länge, så det är väl det han gjort nu. Bara så där. ;)

I morgon lämnar Henke Nova kl.8.20 i skolan och går sen vidare i korridoren bort till Jacks dagis och lämnar honom 3 minuter senare. Bara så där.

1 kommentar:

Anne sa...

Hej ingen, va skönt att det går så bra med Jack, det är bara att GRATULERA, må så gott o hälsa till de kvittrande barnen ifrån farmor o Kenth